8 Kasım 2012 Perşembe

ÇİKOLATALI CUPCAKE


Bu tarifi sevgili pastalila'nın bloğunda gördüm ve hemen denemek istedim.
Ben tadına bayıldım. Yumaşıcık, mis kokulu bir kek denemenizi tavsiye ederim


 
 
 
- 50 kakao

- 240 ml kaynamış sıcak su

- 175 gr un

- 2 tatlı kaşığı kabartma tozu

- 1 çimdik tuz

- 113 gr tereyağı

- 200 gr toz şeker

- 2 büyük yumurta

- 1paket vanilya ve ya 2 tatlı kaşığı sıvı vanilya

Yapılışı:

- küçük bir kapta sıcak su ve kakaoyu karıştırın, ılınmaya bırakın.

- Başka bir  kapta un, kabartma tozu ve tuzu eleyin

- tereyağı ve şekeri bir başka kapta çırpın, yumurtaları ekleyerek çırpmaya devam edin vanilyayı ekleyin.

- unlu karışımı ekleyip iyice karıştırın ve en son soğumuş kakaolu karışımıda katıp kalıpların 2/3 si dolacak şekilde paylaştırın.

- 190 derecede  16-20 dk pişirin. Fazla pişirmeyin yoksa kekler kuru olur. Size çok yumuşak pişmemiş gibi gelebilir. kürdan testini yapın temiz çıkıyorsa olmuş demektir.


Kekler soğuduktan sonra içlerini ister ganaj ister kakaolu fındık kreması ile doldurabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder