İnternette bir çok şeker hamuru tarifine ulaşmak mümkün.Ben kendi yaptığım tarifi paylaşmak istiyorum.
MALZEMELER
- 750-1500 gr inceltilmiş, nişastasız pudra şekeri
- 1 Yemek kaşığı toz jelatin
- 60 ml su
- 1/2 cup glikoz (120 ml)
- 1 çay kaşığı tylose
- Toz jelatini ve suyu bir cezveye alıp 5 dk kadar bekletelim.Bu arada pudra şekerinin bir miktarını (2-3 cup) ve tylose'u karıştırarak yoğurma kabına alalım.
- Jelatin ve suyu kısık ateşte karıştırarak eritelim(kaynamamasına dikkat edelim)
- Jelatin eriyince glikozu ekleyip karıştırarak eritelim.
- Tüm malzeme eriyince ateşten alıp pudra şekerinin üzerine dökelim.
- Büyük bir tahta kaşık ile karışımı karıştıralım.
- Yoğurdukça şeker karışımın içinde eriycektir.Hmur kıvamına gelene kadar yavaş yavaş pudra şekerini eklemeye devam edelim.
- Hazırladığımız hamuru kullanacağımız zamana kadar iyice streçleyip saklayalım.
- Hamuru hangi renkte istiyorsak bir kürdan yardımı ile gıda boyası sürüp elimizle boyayı iyice yedirelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder