29 Mayıs 2012 Salı

KURABİYE YAPIMI (2. Aşama-Şeker hamuru yapımı)

Gelelim şeker hamuru kısmına..İşte burda biraz mutfaklarımızda pek kullanmadığımız malzemeler giriyor devreye.Bu malzemeler ne derseniz toz jelatin,glikoz,tylose ve gıda boyaları..

İnternette bir çok şeker hamuru tarifine ulaşmak mümkün.Ben kendi yaptığım tarifi paylaşmak istiyorum.

       MALZEMELER
  • 750-1500 gr inceltilmiş, nişastasız pudra şekeri
  • 1 Yemek kaşığı toz jelatin
  • 60 ml su
  • 1/2 cup glikoz (120 ml)
  • 1 çay kaşığı tylose




  • Toz jelatini ve suyu bir cezveye alıp 5 dk kadar bekletelim.Bu arada pudra şekerinin bir miktarını (2-3 cup) ve tylose'u karıştırarak yoğurma kabına alalım.
  • Jelatin ve suyu kısık ateşte karıştırarak eritelim(kaynamamasına dikkat edelim)
  • Jelatin eriyince glikozu ekleyip karıştırarak eritelim.
  • Tüm malzeme eriyince ateşten alıp pudra şekerinin üzerine dökelim. 


  • Büyük bir tahta kaşık ile karışımı karıştıralım.
  • Yoğurdukça şeker karışımın içinde eriycektir.Hmur kıvamına gelene kadar yavaş yavaş pudra şekerini eklemeye devam edelim.
  • Hazırladığımız hamuru kullanacağımız zamana kadar iyice streçleyip saklayalım.



  • Hamuru hangi renkte istiyorsak bir kürdan yardımı ile gıda boyası sürüp elimizle boyayı iyice yedirelim.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder